Rákay Philip eladja lapja tulajdonrészét, miután Navracsics Tibort gyalázták benne

2024.03.07. 05:45
Miután több, Navracsics Tibort gyalázó cikk jelent meg a hódmezővásárhelyi Promenád24-en, a portál többségi tulajdonosa, Rákay Philip arra adott utasítást, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban résztvevőket.

Az elmúlt napokban többször is lejárató cikkek jelentek meg Navracsics Tiborról a Rákay Philip többségi tulajdonában álló Promenád24-en, amelyet helyben Lázár János propagandalapjaként emlegetnek.

A hódmezővásárhelyi portál amiatt cikkezett a közigazgatási és területfejlesztési miniszterről, mert az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel.

A producer a 24.hu-nak most azt mondta, „a Promenád 24 szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kér Navracsics Tibortól”, és hozzátette, hogy „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban résztvevőket.

A többségi tulajdonos állítása szerint csak a médiából értesült ezekről a cikkekről.

Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját

– fogalmazott a lapnak Rákay Philip.

A producer azt is elárulta, hogy úgy döntött, értékesíti a hódmezővásárhelyi portál tulajdonrészét, mert az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni annak működésével.

Egyúttal azt is hozzátette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, amely annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.