Orbán Viktor sajtófőnöke megerősítette: Novák Katalin is ott volt Sulyok Tamás ünnepi vacsoráján

2024.03.07. 20:04
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke lapunk kérdésére megerősítette, a magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás tiszteletére, amelyen Novák Katalin is részt vett.

Az Országgyűlés február 26-án választotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság korábbi elnökét. Az államfő megválasztásának napján ünnepi vacsorát tartottak a Karmelita kolostorban, amelynek Orbán Viktor volt a házigazdája. A kormányfő a 80-100 meghívott vendég előtt rövid beszédet is mondhatott, a vendégek között kormánytagok, vezető fideszes politikusok, az üzleti élet egyes szereplői, művészek, akadémikusok, valamint alkotmánybírók lehettek – írtuk korábbi cikkünkben a 24.hu értesülésére hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy az eseményen részt vett Novák Katalin előző köztársasági elnök is, aki férjével érkezett a fogadásra.

A díszvacsorával kapcsolatban kerestük kérdéseinkkel Havasi Bertalant. A miniszterelnök sajtófőnökétől az alábbi választ kaptuk:

A magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök tiszteletére. Minden állami vezető meghívást kapott, jelen voltak a korábbi köztársasági elnökök is.

Sulyok Tamás beiktatási ceremóniáját március 10-én vasárnap, a Szent György téren tartják.