18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem érhette meg 21. születésnapját a halálra szúrt fiatalember

2024.03.10. 06:26
Két huszonéves fiatalember került vitába Kecskeméten egy hétköznap este. Az egyikük állítólag pénzt kuncsorgott, de mivel nem kapott, vita alakult ki köztük, a dulakodásnak pedig egy végzetes késszúrás vetett véget.

A gyanú szerint egy 21 éves támadó csütörtök éjszaka megkéselt Kecskeméten egy 20 éves fiút az utcán. Az áldozat nem sokkal később a kórházban meghalt.

Két nappal a támadás után is látszódnak a nyomok egy forgalmas főút mellett a fűben. Ezek alapján a megszúrt fiú a sérülései ellenére métereken át menekülhetett a támadója elől. A környező házakban nem hallottak veszekedést, kiabálást, csak a sok rendőr tűnt fel nekik.

Kinéztem, és akkor láttam, hogy itt van négy rendőrautó, még ki is mentem az utcára, szétnéztem, akkor már ott kezdték újraéleszteni

– mondta egy környékbeli férfi az RTL Híradójának, hozzátéve, hogy hamarosan kiérkeztek a mentők is, akik folytatták az újraélesztést.

A megszúrt férfi néhány száz méterre lakott a tetthelytől a nagymamájával és a húgával. Az egyik rokon telefonált a mamának, hogy baj van. Az idős asszony megtörten mesélt a késelésről:

A nővérem lánya értesített, hogy menjél a kórházba, mert az unokád élet és halál között van az intenzíven. Kimentem, és akkor már nem találtam élve a gyereket.

A két fiatal csütörtökön este 10 óra körül találkozott össze a sarki dohánybolt mellett, azt, hogy ismerték-e egymást, a család sem tudja.

A későbbi késelő az unokától pénzt kért, de mivel az nem adott neki, vita bontakozott ki, az asszony unokája megütötte a másikat, aki erre kést ragadott és szúrt.

A szurkálás huszonegy éves gyanúsítottja elmenekült, ám a rendőrök rövid időn belül elfogták letartóztatták, pszichés állapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

A nagymama szerint unokája nem volt balhés, nem voltak rendőrségi ügyei, nem drogozott. Március végén ünnepelte volna a 21. születésnapját.