Mégsem indul Kovács Gergely a XII. kerületi polgármester-választáson

2024.03.10. 21:30
Az eredeti tervek ellenére mégsem indul az XII. kerületi önkormányzati választáson a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Ennek tükrében Kovács Gergelynek, az MKKP elnökének, a XII. kerületi önkormányzat képviselőjének nemhogy polgármesteri ambíciójáról kell lemondania, hanem elveszti képviselői tisztségét is.

Nem indul a XII. kerületi önkormányzati választáson a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) – jelentette be feltehetően Kovács Gergely, a párt önkormányzati képviselője a szervezet Facebook-oldalán. A posztban Kovács közli: „mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”.

A bejegyzésből kiderül, hogy ezt a törekvést a kutyapárt többsége nem támogatta.

Kovács Gergely úgy fogalmaz: „annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában”.

2023 novemberében még gőzerővel készült az önkormányzati választásokra a Kétfarkú Kutya Párt. Ahogy azt az Index is megírta, akkor még biztos volt, hogy Kovács Gergely, az MKKP elnöke indul a polgármesteri székért a XII. kerületben.