III. kerületi önkormányzat: nem érint hivatali dolgozót a korrupciós bűncselekmények miatti eljárás

2024.03.10. 16:40
Sem hivatali, sem önkormányzati, sem intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség a III. kerületi önkormányzattól – közölte Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala vasárnap az MTI-vel.

A főügyészség szerdán közölte az MTI-vel, hogy korrupciós bűncselekmények miatt őrizetbe vettek négy embert. A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

Az önkormányzat közleményében azt írta, hogy honlapjukon minden olyan dokumentumot és iratot közzétettek, amelyet a főügyészség bekért tőlük. Ezeket átadták a hozzájuk érkező nyomozóknak is – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy „az ügyészségi kutatási parancs iktatószáma egy 2022-es ügyre utal”. Véleményük szerint politikai lejárató kampányt indítottak ellenük.

Mint ahogy azt az Index megírta, az önkormányzat szerint a hirtelen házkutatás és adatbekérés, amit az ügyészség tartott náluk, nem más, mint a kormánypárt kampányának kezdete az ellenzéki városvezetés lejáratása céljából.

Kiss László, Budapest III. kerületének (Óbuda–Békásmegyer) ellenzéki polgármestere is  reagált, aki szerint ez nem más, mint a „hatalom megtorlása”, amiért nem tűrik a tisztességtelenséget a helyi közéletben, és a „kormányzatot átszövő, pedofil bűncselekményekben érintetteket mentegető hálózat elleni küzdelem élére” álltak.

„Önkormányzatunk minden egyes szerződése szabályos, és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást” – tudatta az önkormányzat.