Ma este exkluzív interjút ad Orbán Viktor

2024.03.10. 19:27
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy vasárnap este 20:30-tól exkluzív interjút ad az M1-en.

Exkluzív interjút ad Orbán Viktor magyar kormányfő. Közösségi oldalán azt írta: „Ma este exkluzív interjú az M1-en. Kövessék 20:30-tól!”

Arról egyelőre nincs információ, hogy miről fog beszélni a magyar miniszterelnök, aki az elmúlt napokat az Egyesült Államokban töltötte, ahová magával vitte legkisebb lányát is. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a héten harmadik alkalommal is találkozott Orbán Viktor és Donald Trump. Az Egyesült Államok korábbi elnöke március 8-án a floridai birtokán fogadta a magyar kormányfőt, a tárgyalás vacsorával és koncerttel zárult.

Orbán Viktor az X-en is beszámolt a találkozóról. Mint írta, öröm volt meglátogatni Donald Trumpot.

Olyan vezetőkre van szükségünk a világban, akiket tisztelnek, és békét tudnak teremteni. Ő egy ilyen ember! Jöjjön vissza, és hozzon nekünk békét, elnök úr!

– írta a magyar kormányfő, aki egy videót is megosztott a Facebook-oldalán a találkozó után.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elmondta, hogy a felek egyrészt arra keresik majd a választ, hogy hogyan lehet újra békét teremteni Európában, másrészt miként lehetne visszatérni a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban „arra a magasságra, ahol ezek a kétoldalú kapcsolatok Trump elnök első elnöki ciklusa alatt voltak”.

A találkozóra a nemzetközi sajtó is reagált, illetve Joe Biden is kifejtette a véleményét róla. Arról, hogy mit mondott, itt írtunk bővebben.