Nyomozás indult a sárbogárdi akkumulátorhulladék miatt

2024.03.11. 15:04
Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult kérdésével Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője. Arra a kérdésre keresi a választ a zöldpárt képviselője, hogy a hatályos szabályozásnak megfelelően történik-e Sárbogárdon az akkumulátorhulladék tárolása.

Nyomozást rendelt el a Sárbogárdi Rendőrkapitányság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt – derült ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, miután Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője írásban azt a kérdést intézte hozzá: „A hatályos szabályozásnak megfelelően történik Sárbogárdon az akkumulátorhulladék tárolása?”

A válaszlevélből kiderül az is, hogy a büntetőeljárás felderítési szakban folyamatban van. A kielégítő tájékoztatás érdekében a legfőbb ügyész a képviselő kérdését továbbítja a hatósághoz.

Ahogy azt korábban megírtuk, a kormányhivatal visszavonta a sárbogárdi akkumulátorlerakó január végén kiadott engedélyét az akkumulátorkereskedelemre. A város fideszes polgármestere bejelentette, hogy azonnali hatállyal bezáratták a telephelyet.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk a kormányhivataltól és a kormánytól arról, hogy miért vonták be az akkumulátorlerakó engedélyét, de a sárbogárdi polgármester azt válaszolta a csatornának, hogy az engedélyt a megtévesztő adatszolgáltatásra hivatkozva vonták vissza.