Visszavonta a kormányhivatal a sárbogárdi akkumulátorlerakó engedélyét

2024.03.01. 06:10
Visszavonta a kormányhivatal a sárbogárdi akkumulátorlerakó január végén kiadott engedélyét az akkumulátorkereskedelemre. A város fideszes polgármestere bejelentette, hogy azonnali hatállyal bezáratták a telephelyet, holott egy héttel ezelőtt még mindent rendben talált a kormányhivatal és a katasztrófavédelem.

Az ügyről először beszámoló Párbeszéd szerint hatalmas siker a sárbogárdi akkumulátorlerakó bezáratása. Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy a polgármesternek a kampány közeledtével fontosak lettek a szavazói, és a nagy nyilvánosság hatására záratták be a telephelyet – tudta meg az RTL Híradó.

A mindössze egy héttel ezelőtt zajló ellenőrzésen a kormányhivatal és a katasztrófavédelem még mindent rendben talált a helyszíni ellenőrzésekor, az energiaügyi minisztérium államtitkára hétfőn be is számolt erről a parlamentben. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint „az ellenzék csak riogat”. 

A telephelyre a csatorna információi szerint már a januári engedély kiadása előtt, december eleje óta hordták az akkumulátorokat.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk a kormányhivataltól és a kormánytól arról, hogy miért záratták be az akkumulátorlerakó engedélyét, de a sárbogárdi polgármester azt válaszolta a csatornának, hogy megtévesztő adatszolgáltatásra hivatkozva vonták vissza a telep engedélyét.

Tordai Bence szerint más lehet a háttérben, ő úgy véli, már minden „le volt zsírozva”, de a sárbogárdi civilek felfedezték a helyet, ezt követően pártja és a független sajtó révén pedig nagy nyilvánosságot kapott az ügy, ez tett keresztbe az „akkumulátormutyinak”.