Az ellenzék megállapodott a közös polgármesterjelölt személyében Pesterzsébeten

2024.03.12. 08:24
Fekete Katalin, a Demokratikus Koalíció (DK) helyi önkormányzati képviselője lesz a DK, az MSZP, a Párbeszéd – Zöldek, a Momentum és az LMP közös polgármesterjelöltje Pesterzsébeten az önkormányzati választásokon.

„Az ellenzéki pártok emellett közös önkormányzati képviselőjelölteket is indítanak Budapest XX. kerületében” – áll a DK közleményében. Az ellenzéki párt szerint Pesterzsébet ezzel példát mutat, mert a Fideszt csak egy egységes, erős csapattal, egymás támogatásával lehet legyőzni.

A jelöltek mindannyian aláírták Pesterzsébet Választási Etikai Kódexét, és az aláírók a választáson induló valamennyi jelöltet és jelölő szervezetet felkérik a Kódex aláírására.

A Demokratikus Koalíció szerint Fekete Katalin polgármesterként a mögötte álló pártok képviselő-testületi többségének segítségével új lendületet fog adni Pesterzsébet fejlődésének. Az ellenzék együttműködése és közös munkája a garancia arra, hogy pártérdekek helyett Fekete Katalin és az őt támogató képviselők kizárólag a pesterzsébetiek érdekét fogják képviselni

– tették hozzá. Az ellenzéki megállapodást aláíró pártok célja, hogy „Pesterzsébet egy hatékony, átláthatóan gazdálkodó, a fenntartható fejlődésben élenjáró, a szociális ügyekben érzékeny település legyen a következő években”.