Mutatjuk, hogy hova utaznak a magyarok a hosszú hétvégén

2024.03.12. 10:03
A Szállás.hu adatai szerint a március 15-i hétvége még a húsvéti időszaknál is népszerűbb a szálláskeresők körében. A legkeresettebb úti célok közé tartozik: Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg.

Néhány hete még az látszott, hogy a két tavaszi hosszú hétvége közül a húsvét lesz a népszerűbb, mára viszont kiderült, hogy a március 15-i hosszú hétvége iránt is élénkült a kereslet – mondta az InfoRádióban Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője, hozzátéve, hogy a március 15-i hosszú hétvégét inkább a last minute foglalások élénkítették, és jelenleg több foglalás van ezekre a napokra, mint a húsvéti időszakra.

A szóvivő szerint a foglalások 40 százaléka wellness-szálláshelyre szól, illetve harmaduk hotelt választott.

A legnépszerűbb városok közé tartozik Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros, de Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged, Sárvár és Siófok is felkerült a legkeresettebb települések közé. Régiós viszonylatban a legtöbb vendégéjszakát Észak-Magyarországra, a Nyugat-Dunántúlra és a Balaton környékére foglalták a vendégek.

A portál szóvivője elmondta, hogy a szállástípusokat tekintve továbbra is népszerűek az apartmanok, a vendégek negyede választ ilyen típusú szállást. A foglalók ötöde a vendégházra voksolt, 13 százalékuk pedig panzióban szeretné tölteni a hosszú hétvége napjait.

A foglalások átlagos hossza két éjszaka. Januártól a cafeteriakártyát ismét csak vendéglátásra lehet használni, hideg élelmiszerre nem, ez pedig tovább élénkíti a foglalási kedvet a belföldi úti célok felé.