Leköpték és akasztással fenyegették a momentumos aktivistát és gyermekét

2024.03.12. 15:04
Leköptek és megfenyegettek egy momentumos aktivistát és a másfél éves kisgyerekét Budapest XII. kerületében hétfőn. A középkorú elkövetőről egy videó is készült, amelyben szintén akasztást emlegetett. Az aktivisták garázdaság vétsége miatt tettek feljelentést a rendőrségen.

A Momentum két aktivistája, két hölgy kampányolt Budapest XII. kerületében hétfőn, amikor egy választó leköpte őket. Egyikükkel másfél éves kisfia is ott volt – írta Facebook-oldalán Farkas Csaba, a Momentum hegyvidéki polgármesterjelöltje.

Az esetről felvételt is közzétettek, amelyen jól látható, hogy az aktivista kérdőre vonja a köpés miatt az agresszív elkövetőt. A középkorú férfi akkor újból akasztással fenyegetőzött, majd kiverte a telefont a nő kezéből.

Tetves hazaárulók vagytok, egyenként lesztek felakasztva

– hangzott el a videóban. 

Farkas Csaba hozzátette, hogy a videófelvétel és az aktivisták elmondása alapján garázdaság vétsége miatt tettek feljelentést a rendőrségen. 

„Az értelem, az észérvek mentén történő viták, érvek ütköztetésének hiányában, az emberek tömegeiben felgyülemlő frusztráció sajnos ilyen jelenségeket okoz. A félelemkeltésre épülő hatalom ilyen emberformájú szörnyeket teremt” – fejtette ki közösségi oldalán a Momentum hegyvidéki polgármesterjelöltje.