Gyurcsány Ferencék újabb fronton támadják a kormányt

2024.03.13. 13:00 Módosítva: 2024.03.13. 14:46
A Demokratikus Koalíció gyermekvédelmi költségvetési módosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

„A Demokratikus Koalíció benyújtotta a parlamentnek az árnyékkormány gyermekvédelmi költségvetési módosító javaslatát. Ez alapján az Orbán utáni gyermekvédelmi rendszert a jelenleg Rogán Antal propagandaminisztériumára költött pénzből fogjuk finanszírozni. Ebben összesen 500 milliárd forintot fordítunk a gyermekvédelemre” – közölte Arató Gergely.

A DK frakcióvezető-helyettese három tételt sorolt fel:

  • Létrehoznák a Gyermekvédelmi Alapot százmilliárd forintból, ennek része lenne a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer átalakítása, bérrendezése, a szakellátás támogatása, a bentlakásos gyermekvédelmi intézmények, illetve az intézményből kikerülők életkezdési támogatása, a hátrányos helyzetű gyermekek óvodába járásának és iskoláztatásának támogatása, a nevelőszülői hálózat megerősítése, valamint a Biztos Kezdet Gyerekházak és Gyermekvédelmi Lakás Alap megvalósítása. Emellett felvilágosításra, képzésre, megelőzésre és jogvédelemre is biztosítanának forrást.
  • A második az önkormányzatok gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak támogatása, illetve a védőnői szolgáltatás önkormányzatokhoz történő visszatelepítése 93 milliárd forint elköltésével.
  • A harmadik tétel pedig a családi pótlék duplájára emelése 307 milliárd forint értékben.

A kegyelmi ügy után Orbán Viktor miniszterelnök Alaptörvény-módosító javaslatot nyújtott be, amelynek részleteiről itt írtunk.

Fidesz: Gyurcsányék el akarják venni

„Gyurcsányék el akarják venni a megemelt béreket a tanároktól és az óvónőktől” – közölte válaszul a Fidesz, hozzátéve: „Gyurcsány pártjának kétszínűségét jól mutatja, hogy Dobrev Klára és az EP frakciója most el akarja venni a megemelt béreket a tanároktól és az óvónőktől. Tudjuk, hogy a dollárbaloldal a hatalomért bármire képes, de jobban tennék ha ez egyszer a tanárok és Magyarország mellett állnának ki Brüsszelben”.

„A Fidesz-KDNP továbbra is elkötelezett a tanárok és az óvónők béremelése mellett” – olvasható a közleményben.