Gyerekszállítás-matricával ellátott kisbusz büntetőfékezett a kamion előtt

2024.03.14. 15:20
Gyerekeket szállító matricával ellátott kisbusz büntetőfékezett egy kamion előtt Kiskunfélegyháza és Kecskemét között, az 5-ös főúton. Az esetet a nyerges szerelvénnyel közlekedő sofőr rögzítette.

A Budapesti Autósok oldalán tették közzé azt a fedélzeti kamerás felvételt, amelyen az látható, hogy Kiskunfélegyháza és Kecskemét között, az 5-ös főúton, az Aranyhegyi lakótelepnél büntetőfékezik egy kisbusz a kamionos előtt.

A felvételt a nyerges szerelvény sofőrje osztotta meg a portállal, amelyhez azt írta: az események előzménye az volt, hogy utolérte a Ford kisbusz, és „türelmetlenül közel” közlekedett a kamionhoz. 

Közeledve a kereszteződéshez, folyamatosan a tükröt nézve óvatosan lassítottam. Ezt ő későn vette észre, és nagyot kellett neki fékezni az esőben. A kereszteződéshez érve záróvonalat, forgalomtól elzárt területet, lekanyarodó sávot [átlépve] a szembe lekanyarodó sávon keresztül elkezdett előzni, rám húzta a kormányt, bevágott elém, és fékezett. Ellen kellet kormányozni, hogy elkerüljem az ütközést, majd még egyet fékezett

– írta a kamionos, hozzátéve, hogy a kisbusz hátulján olyan matrica is volt, ami arra utal, hogy a jármű gyerekeket szállít.