Megverték a jegyellenőröket a miskolci bliccelők

2024.03.14. 08:11 Módosítva: 2024.03.14. 08:19
Menetjegy nélkül utazott két férfi a miskolci villamoson tavaly májusban. A jegyellenőrök intézkedni akartak, amikor a bliccelők ököllel ütni kezdték őket.

A vádirat szerint a két férfi tavaly májusban a miskolci villamoson utazott. A jegyellenőr többszöri felszólítása után kiderült, nincs menetjegyük – írta közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A megállóban a jegyellenőrök intézkedni akartak, azonban az egyik vádlott az ajtóban álló sértettet alkarjával arrébb tolta és kilökte a szerelvényből. A sértett elvesztette az egyensúlyát, és a férfi ruházatába kapaszkodott. A másik elkövető akkor többször ököllel ütötte a jegyellenőr arcát és a fejét, majd a társa is megütötte.

A sértett próbált védekezni, lehajtotta a fejét. A segítségére sietett a kolléganője, aki az egyik férfit vállánál fogva próbálta eltolni, aki viszont ököllel a fülére ütött.

A jegyellenőrök – akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

A Miskolci Járási Ügyészség a két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat. A visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg büntetlen társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak.