Orbán Viktor már nagyon készül, hamarosan fontos beszédet mond

2024.03.14. 16:34
Orbán Viktor miniszterelnök közösségimédia-oldalán posztolt a közelgő nemzeti ünnep kapcsán, találkozóra hívva az ünneplőket.

Egy poszt jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán csütörtökön, amelyben azt írja: „Valami készül, találkozzunk március 15-én, a Nemzeti Múzeumnál. A haza minden előtt!”

Mint ismert, Orbán Viktor a közelmúltban szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy a nemzeti ünnep alkalmából a Nemzeti Múzeumnál tart beszédet. A kormányfő legutóbb  2019-ben tartott március 15-i beszédet a fővárosban, ugyanezen a helyszínen.

Az Indexnek nyilatkozó elemző szerint Orbán Viktor egy mozgósító erejű beszédre készül, mivel az országos választások közeledtével „valódi politikai tétmeccsek előtt áll”.

Egyébként is mozgalmasnak ígérkezik az idei március 15-e a magyar politikában: Karácsony Gergely is beszédet mond; Magyar Péter szintén beszéddel készül és zászlóbontást ígér; a Mi Hazánk a szokásos módon a Pilvax közben gyülekezik majd; továbbá számos párt tart még kisebb sajtóeseményeket, megemlékezéseket.