Nagy Feró állítja: Orbán Viktor az ő dumáját vette át

2024.03.15. 21:39
Nagy Feró egy interjúban azt mondta, Orbán Viktor az ő szövegét vette át az utóbbi hónapok néhány megszólalásában.

A miniszterelnök március 15-i beszédében is sokszor említette Brüsszelt. Többek között azt is mondta,

ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt. 

Beszélt ugyanerről a február közepén tartott évértékelőjében is, valamint az utóbbi hónapokban többször is azt mondta, változást akarnak elérni az Unió központjában.

Nagy Feró most úgy vélekedett, hogy a Brüsszel elfoglalásáról szóló szöveget Orbán Viktor tőle vette, mivel – állítása szerint – már korábban is sugallta ezeket a gondolatokat a miniszterelnöknek. A zenészt a Blikknek sikerült elérnie a Nemzeti Múzeum előtt, nekik nyilatkozta azt, hogy

Orbán Viktor átvette az én dumámat. Ezelőtt egy évvel megmondtam, nem kell szórakozni Brüsszellel, hanem el kell foglalni és Európát át kell alakítani olyanra, amilyen nekünk is tetszene.

Brüsszel tervezett elfoglalásáról a Blikk megkérdezte Kiszelly Zoltánt, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját is, aki azt mondta: „Brüsszel elfoglalása a miniszterelnök értelmezésében akkor sikerülne, ha jelentősen megerősödnének az Európai Unión belül azok, akik a fontos kérdésekről hasonlóan gondolkodnak, mint ő. A cél az, hogy Brüsszelben az Európai Néppárt ne balra, hanem jobbra keressen szövetségeseket, akik nélkül nem jön létre többség sem.” Hozzátette, egy ilyen megerősödés nemcsak az Európai Parlamentben hozna változást, hanem az új Európai Bizottság összetételére is hatással lenne.

„A magyar kormánynak most nincsenek állandó szövetségesei, minden témában mással tud együttműködni. A migrációban Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, a brüsszeli túlhatalom csökkentésében a francia Marine Le Pennel, a szankciók hatásának tompításában az Osztrák Szabadságpárttal, az ukrán gabona kérdésében pedig a lengyel Jog és Igazságossággal” – mondta a politológus.