Kéthetes jogosítvánnyal frontálisan ütközött egy 19 éves sofőr, ketten meghaltak

2024.03.16. 11:50
Csütörtök délután frontálisan karambolozott Ajkánál egy 19 éves nagyvázsonyi fiú, akinek két hete volt jogosítványa. A balesetben a fiatal sofőr, az anyósülésen utazó 17 éves fiú életét vesztette, hárman kórházba kerültek. Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere nyilatkozatában kifejtette, az autót vezető fiút sokan ismerték, szerették, tevékeny tagja volt a falunak.

Két hete volt jogosítványa a 19 éves nagyvázsonyi fiúnak, aki kocsijával csütörtök délután frontálisan karambolozott Ajkánál, és a balesetben ő, valamint a 17 éves anyósülésen utazó társa is életét vesztette, hárman pedig kórházba kerültek – számolt be róla az RTL Híradó péntek esti adásában.

Frontális karambol történt csütörtök délután Ajkánál. A balesetet szenvedő járműben öten ültek, hazafelé tartottak az iskolából. A 19 éves sofőr és egy 17 éves fiú meghalt, hárman kórházba kerültek.

„A helyieket megrázta a tragédia” – tudatta Fábry Szabolcs polgármester, aki kifejtette, hogy az autót vezető fiút sokan ismerték, szerették, tevékeny tagja volt a falunak.

Az autóroncsnál tudta meg a meghalt sofőr testvére, hogy az ő rokona a baleset 19 éves áldozata. Összeomlott, a mentőknek kellett ellátniuk.

Az egyik személygépjármű az ütközés következtében oly mértékben roncsolódott, hogy a benne utazó öt embert csak úgy lehetett kiemelni a roncsból, hogy ha a tűzoltó kollégák hidraulikus feszítő-vágó berendezéssel megnyitják a roncsot

– nyilatkozta az RTL-nek Márta Attila, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelem helyettes-szóvivője.

Az autót vezető fiatal Nagyvázsonyban élt, a polgármester szerint friss jogosítványa volt.

Két hete kapott jogosítványt, és úgy tudom, hogy iskolai ünnepségre, vagy iskolai ünnepségről jöttek amikor ez a tragédia megtörtént

– közölte Fábry Szabolcs, aki tájékoztatott, hogy már csütörtök este gyászba borult a falu, őt pedig személyesen különösen megrázta a tragédia.

„Együtt focizott a fiaimmal, a Nagyvázsonyi focicsapatnak mai napig tagja – mondta a polgármester. – Együtt építettük a patakpartot, ő ott aktívan részt vett még kiskamasz korában, amikor egy sétányt építettünk. Még a rákokat is megnéztük együtt. Vannak közös élmények és nyilván a kortársainak még több van, hiszen ahogy mondtam, aktív tagja a közösségnek”.

Nemcsak a helyi ifjúsági szervezet posztolta a fotót, amelyen a fiú fényképe, és az azt körülvevő mécsesek láthatók, hanem a focicsapat is gyászol. Az áldozatra minden meccsen számíthattak csapattársai.

Nagyon jól ismertük, hiszen a falunak nagyon népszerű, nagyon vidám és élettel teli karaktere ez a fiatalember és nagyon rendes család tagja

– mondta a polgármester, aki hozzátette, a fiú családjának minden segítséget megadnak.

Az RTL úgy tudja, hogy a karambol helyszínén 90 km/h a megengedett sebesség, a fiatalok autójának kilométerórája az ütközéskor 130-at mutatott. Egy 17 éves fiú ült az anyósülésen, az ő életét sem lehetett megmenteni. Még három fiatal ült a kocsiban, őket kórházba vitték, állapotukról bővebb tájékoztatást nem adtak, csak annyit írtak a Híradó megkeresésére, hogy a legmagasabb szintű ellátást kapják.