Drámai segélyhívásban buktatta le magát a Debrecenben halálos balesetet okozó Mercedes-sofőr

2024.03.16. 11:09
A tavaly január 7-én történt debreceni halálos balesetet okozó Sz. Patrik egy magánszakvéleménnyel bizonyítaná az ártatlanságát, azonban előkerült egy telefonbeszélgetés, amely felér egy beismerő vallomással: „megcsúsztam, és nekipattantam az autónak” – fogalmazott a férfi, aki a gyanú szerint luxusautójával nagy sebességgel, sávját elhagyva letarolta a szabályosan közlekedő férfi autóját. Nyilvánosságra hozták a teljes telefonbeszélgetést, amelyet a segélyhívó diszpécserével folytatott.

A tavaly január 7-én történt – egy férfi halálával végződő – debreceni balesetet okozó Sz. Patrik egy magánszakvéleménnyel bizonyítaná az ártatlanságát, azonban előkerült egy telefonbeszélgetés, amely felér egy beismerő vallomással.

A  rendőrnek készülő, a baleset idején 21 éves Mázló Attila tavaly január 7-én Volkswagen típusú autójában szörnyethalt, miután a Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljárón egy szemből, nagy sebességgel érkező, sávját elhagyó autó letarolta. A Mercedes AMG C43-as luxusautót – amely értéke több tízmillió forint – egy 19 éves fiatalember, Sz. Patrik vezette – aki a Blikk szerint „milliárdoscsemete”.

A gyanúsított és védője egy megrendelésükre készült új magánszakértői véleményt adtak be, és tettek az eljárás anyagává. Ezzel feltehetően a nyomozást végző hatóságot szeretnék elbizonytalanítani azzal kapcsolatban, hogy valóban ő hagyta-e el a saját sávját, és okozta a balesetet.

A gázoló maga ismerte el azonban a tragédia utáni pillanatokban, hogy az ő hibájából történt a baleset.

A lap birtokába került a hangfelvétel, amelyben Sz. Patrik mindent bevallott a segélyhívót tárcsázva:

a kanyarban megcsúsztam, és nekipattantam az autónak

– fogalmazott a gyanúsított.

Sz. Patrik és a segélyhívó diszpécsere között a következő beszélgetés zajlott le:

– Jó estét, nagyon nagy baleset történt itt, a Faraktár utca után. Én baleseteztem.

 Hol vannak?

 Debrecen, itt, a felüljárón.

 Mi történt?

 A kanyarban megcsúsztam, és nekipattantam az autónak.

 Aha. Személyi sérülés?

 Mentő és rendőr kell.

 Forgalmi akadály?

 Nincsen. K. gyertek gyorsan! Szerintem itt egy halálos baleset történt.

 Halálos?

 Igen.

 Tudják ellenőrizni az életjeleket?

 Nincsen életjel.

Három hónapig készült Mázló Attila édesanyja, Agócs Anna arra, hogy szembe nézzen a gázolóval, akitől személyes találkozót kértek, de lemondták az utolsó pillanatokban. 

Miután a nyomozati anyagot múlt decemberben megkaptuk, a boncolásról készült képeket azonnal megnéztem, de csak egy hónappal később, a fiam halála után egy évvel voltam képes ezt meghallgatni. Két hétig lelkileg padlóra kerültem utána a fájdalomtól. Brutális volt szembesülni annak az embernek a hangjával, aki megölte a fiamat

– nyilatkozta a lapnak az áldozat édesanyja. „Nem vagyunk jól, minden sokkal nehezebb. Egyre türelmetlenebbek vagyunk, nagyon nehezen viseljük a várakozást. Iszonyatosan hiányzik a gyermekem. Még jobban, mint a baleset utáni időkben. Hazugság, hogy az idő gyógyír mindenre” – mondta a balesetben elhunyt férfi édesanyja.