Baltával verte szét ismerőse házát egy férfi, amiért az nem adott neki pénzt

2024.03.18. 14:23
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki fejszével szétverte egy ismerőse diósjenői házát, amiért az a kérése ellenére nem adott neki pénzt.

A férfi 2022. augusztus 22-én online üzenetben kérte Kanadában élő régi haragosától, hogy azonnal küldjön neki ezer dollárt, mert ha nem, bemegy a Magyarországon lévő házába és szétveri azt.

Mikor a nő nem volt hajlandó elutalni az összeget, a vádlott beváltotta ígéretét, és 2022. szeptember 5-én baltával betört haragosa lakatlan diósjenői házába.

Ott először szétcsapta az árammérő órákat és a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, majd tönkretette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket is. Összesen mintegy 900 ezer forintos kárt okozott az ingatlanban.

A szétvert villanyóra (Fotó: Magyarország Főügyészsége)
A szétvert villanyóra (Fotó: Magyarország Főügyészsége)

A járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálással vádolta meg. A büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a több százezer forintos bűnügyi költség és a sértettnek okozott kár megtérítése mellett. 

Az árammérő órák megrongálása miatt a nyomozó hatóság szabálysértési feljelentést is tett a vádlott ellen. A büntetőügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt – olvasható az ügyészség közleményében.