Nem lesz könnyű napja a frontérzékenyeknek

2024.03.18. 06:11
Hétfőn elsősorban délnyugaton és északkeleten számíthatunk esőre, záporra. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul.

Az ország délnyugati felén, harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban fokozatosan gomolyosodik a felhőzet, a nap is kisüt – írja a HungaroMet.

A két terület között, a középső országrészben kevesebb lehet a felhő, több napsütés valószínű. Délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, másutt nem várható csapadék. Az északi, északnyugati irányú szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, helyenként élénk lökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 11 fok közötti maximumokra van kilátás.

időjárás18
Fotó: HungaroMet

Az előrejelzés szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de a fölénk áramló hidegebb légtömeg miatt az érzékenyek körében fejfájás, illetve keringési és görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák is, valamint ingadozhat a vérnyomás.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, viszont a többfelé élénk északi-északnyugati szél miatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras