Kis híján tragédiával végződött egy illegális autóverseny Székesfehérváron

2024.03.18. 09:10
Illegális utcai autóversenyt szervezett egy huszonéves fiatal férfi Székesfehérváron szombat estére. A helyszínen majdnem száz autó gyűlt össze mindenféle biztonsági óvintézkedés nélkül. A gyorsulási verseny közben két autó félfrontálisan karambolozott, ami után az egyik kis híján a tömegbe hajtott. A nézők életét egy oszlop mentette meg.

Az egyik bevásárlóközpont előtti útra szervezett életveszélyes ámokfutást többen is videóra vették, amin látszik, hogy a száguldó fekete autó majdnem elütötte az út szélén álló három nézőt, akiket ezután a szürke autó is kis híján halálra gázolt. Ehelyett a jármű a mellettük álló oszlopba csapódott, és totálkárosra tört.

Mint a TV2 Tények megtudta, a fekete autót vezető férfi még csak két hete szerezte meg a jogosítványát, amit a helyszínre érkező rendőrök el is vettek tőle.

A szemtanúk elmondták, hogy a szervező – aki úgy tudni, hogy életében először szervezett bármilyen autóversenyt – a baleset után azonnal elmenekült a helyszínről.

Sérülés nem történt, de az összegyűlt népes tömegben volt, aki sokkot kapott az ijedségtől.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a Tényeknek elmondta, hogy „a helyszínen történtekről csak a közösségi médiában megjelenő bejegyzésekből és videókból szereztek tudomást”. Jelenleg további adatokat gyűjtenek az esetről.