Esküt tett Varga Judit utódja

2024.03.18. 14:43
Az Országgyűlés hétfői ülésén – a mandátumigazolást követően – esküt tett Farkas Örs, a Fidesz új képviselője, aki a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátumot kapta.

Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter, a Fidesz–KDNP leendő listavezetője február 10-én, a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után – Novák Katalinnal párhuzamosan – jelentette be, hogy lemond országgyűlési mandátumáról, valamint visszavonul a közélettől.

A Fidesz–KDNP a képviselői helyre azt a Farkas Örsöt jelölte, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a listájuk 162. helyén állt. A Nemzeti Választási Bizottság március 12-én, egyhangúlag döntött arról, hogy kiadja a mandátumot Farkas Örsnek, aki hétfő délután esküt tett az Országgyűlés ülésén.

Helyettes államtitkárként dolgozik

A kormány oldalán elérhető életrajza szerint Farkas Örs dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál tevékenykedett a kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztosként 2020 és 2022 között, azóta a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.