Durva szájkaratéba torkollott egy taxis és egy biciklis nézeteltérése Budapesten

2024.03.19. 20:50
Összeszólalkozott egy taxis és egy biciklis Budapest VIII. kerületében, miután utóbbi nem tartotta be a jobbkéz-szabályt, és feltehetően emiatt kissé egymásnak mentek. Az apró baleset csak lelki sérüléseket okozott, miután a felek durván egymásnak estek verbálisan.

Az Endorfin – Egy taxis napjai nevű YouTube-csatornára feltöltött felvételt a Budapesti Autósok szúrta ki és osztotta meg saját oldalán.

A videót rögzítő taxi balra kanyarodott egy olyan egyirányú utca egyirányú kereszteződésénél, ahol szemből szabályosan érkezhetett kerékpáros. A kanyar után összekoccant egy biciklissel.

A felháborodott taxis megállt, majd a szintén megálló biciklissel hosszas vitába kezdett a jobbkéz-szabályról, melyet utóbbi nem tartott be.

A taxis által kezdeményezett heves szócsata igencsak hosszúra nyúlt. A közlekedési szabályok megvitatása után a rendőrséggel és fizikai erőszakkal való fenyegetés is előkerült. A konfliktus egyik pontján a biciklis – aki szerint a taxis elütötte őt – megkérdezte a sofőrtől, hogy

Beleverjek a fejedbe?

Erre a taxis úgy felelt:

Én ezt kétszer is meggondolnám a helyedben.

A vita végén, mielőtt elhajtott volna, a taxis fenyegetően közölte haragosával, hogy a videót fel fogja tölteni az internetre.