Padlógázzal repesztett egy autós a nemzeti ünnepen, méretes büntetést kapott

2024.03.19. 17:50
A megengedett sebesség majdnem duplájával száguldott egy autós a 21-es főúton március 15-én.

A 90 kilométer per órás sebességhatárra fittyet hányva, 177 kilométer per órával haladt a nemzeti ünnep napján, délután kettőkor egy autó a 21-es főúton. Balszerencséjére a Nógrád vármegyei rendőrök kiszúrták, és szabályszegés miatt 169 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 közúti, közlekedési előéleti pontot szabtak ki rá.

A Nógrád vármegyei rendőrök továbbra is rendszeresen, a hét minden napján végeznek sebesség-ellenőrzést a közutakon. A preventív rendőri jelenlét célja a közlekedési balesetek számának csökkentése és a szabálytalanul közlekedők kiszűrése a forgalomból – közölte a rendőrség.

A határon túl sem érdemes megszegni a szabályokat

Múlt héten az európai diplomaták ideiglenes politikai megállapodásra jutottak egy olyan irányelvről, amely megkönnyítené a más tagállamban közlekedési szabálysértést elkövető járművezetőkkel szemben kiszabható büntetések végrehajtását.

Az új irányelv a leggyakoribb és legsúlyosabb szabálysértéseken, például a gyorshajtáson vagy az alkohol és kábítószer hatása alatt történő vezetésen kívül mostantól más szabálysértésekre is kiterjed.

Az elképzelések szerint pénzbírsággal és egy hónaptól egy évig terjedő vezetéstől való eltiltással büntetik majd azokat, akik megosztják a saját magukról készült felvételeket, amelyeken gyorsan hajtanak. A szigorúbb büntetésekhez a szabálysértőnek az autópályán kell vezetnie. A büntetés akkor is jár, ha a képeket csak korlátozott számú felhasználó láthatja.