Ismét csere, újabb politikus foglalja el Varga Judit volt pozícióját

2024.03.20. 06:23
Varga Judit lemondását követően az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Tessely Zoltán, az alelnöke pedig Illés Boglárka lesz – derült ki a keddi Magyar Közlönyből.

A kedden este megjelent Magyar Közlöny értelmében az Országgyűlés Európai ügyek bizottságában Varga Judit, volt igazságügyi miniszter megüresedett elnöki helyét

Tessely Zoltán Fideszes országgyűlési képviselő veszi át.

Az így megüresedő alelnöki helyre a szintén fideszes képviselő, Illés Boglárka kerül. Tessely Zoltán 2002 májusában lépett be a Fideszbe és 2008 és 2014 között Bicske polgármestere volt.

A kegyelmi ügy következtében Varga Judit február 10-én visszaadta országgyűlési mandátumát, és kivonult a közéletből. Az Európai Ügyek Bizottságának elnökeként és országgyűlési képviselőként is dolgozott, valamint sajtóhírek szerint ő lett volna a kormánypártok EP-listájának vezetője a június 9-i választásokon.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési mandátum kiadásáról. A Fidesz–KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.