Curtis nem politizál, mégis két politikus Facebook-oldalán tűnt fel

2024.03.23. 08:43
Annak ellenére, hogy Széki Attila, vagyis Curtis állítása szerint nem szeretne politikailag állást foglalni, mégis Orbán Viktor miniszterelnök és Zsigmond Barna Pál parlamenti államtitkár társaságában szurkolt a magyar válogatottnak a Puskás Arénában pénteken. A rapperről fotók is készültek.

Pénteken majdnem telt ház előtt játszotta le idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, a Törökország elleni felkészülési találkozón Szoboszlai Dominik büntetőből szerzett góljával 1–0-s győzelemet aratott Marco Rossi csapata, amivel sorozatban tizenharmadik alkalommal maradt veretlen. 

A Puskás Arénában Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínről szurkolt a magyar válogatottnak, aki közösségi oldalán több fotóval is bejelentkezett az eseményről. A kormányfő az egyik képen Széki Attilával, vagyis Curtissel látható. Mint írta: „mindenki szurkol”.

Hasonló fotóval jelentkezett be Zsigmond Barna Pál parlamenti államtitkár is, aki szintén közzétett egy közös fotót Curtisszel, ahogy együtt szurkolnak a mérkőzésen.

A politikusok és Curtis közös fotói azért meglepőek, mert a zenész korábban többször is támadások kereszttüzébe került, amiért kijelentette: nem szeretne politizálni. Később mégis részt vett politikai eseményeken, vagy éppen nyilatkozatot tett közéleti témákban.

A rapper a múlt hónapban például több ezer követőt veszített el Instagram-oldaláról, miután kijelentésének ellentmondva részt vett Orbán Viktor évértékelő beszédén. Curtisről a rendezvényen fotó is készült, amelyen szintén Zsigmond Barna Pállal pózolt. Utóbbi politikus egyébként az UTE elnökségi tagja, a jégkorong-szakosztály korábbi elnöke.

Curtis mindezek mellett nyilvános csatározásba kezdett Osváth Zsolt infuenszerrel, miután nem vett részt a youtuberek és influenszerek által szervezett, a kegyelmi botrány nyomán kirobbant demonstráción a Hősök terén.

Osváth Zsolt hazugnak nevezte Curtist, mivel szerinte a rapper beleegyezett, hogy kiáll a demonstráció mellett, majd később egy Instagram-posztban határolódott el a kezdeményezéstől. Curtis szerint az ügyről Osváth Zsolt hazudott.

A tüntetést végül Curtis is élőben figyelte, majd Instagram-oldalán egy 24 órán keresztül elérhető bejegyzésben a kormányellenes skandálásokat megosztva úgy fogalmazott: „Hazug banda! Ezért nem mentem!”. A rapper ezt követően kijelentette, nem titkolja, hogy fideszes, azonban továbbra is csak zenélni szeretne, nem politizálni.