Áder János testvére feljelentette Dobrev Klárát

2024.03.23. 12:11
Pölöskei Gáborné Áder Annamária nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt büntetőfeljelentést tett Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke ellen.

Magánindítványként tett büntetőfeljelentést Dobrev Klára ellen Áder János testvére rágalmazás miatt – írja az MTI.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, Dobrev Klára azt állította, hogy Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban.

Dobrev Klára nem kevesebbet állított, mint hogy bűncselekményt követtem el. Márpedig egy ilyen állítás nem a szólásszabadság által védett politikai vélemény közlése, hanem rágalmazás, függetlenül attól, hogy az érintett közéleti szereplő vagy sem

– fogalmazott a helyettes államtitkár.

Pölöskei Gáborné elmondta, hogy 2011 őszén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információk alapján jutott a tudomására, hogy az intézmény igazgatója szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tett növendékei felé, valamint szexuális zaklatást követett el.

A DK szerint a volt államfő testvére a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztálya akkori vezetőjeként megakadályozhatta volna, hogy a bicskei igazgató tovább zaklassa a rábízott gyermekeket.

Az ügyben feljelentés történt, Pölöskei Gáborné szerint viszont sem a korábban, sem a később indult büntetőeljárásokban nem hallgatták meg tanúként sem.

Pölöskei Gáborné egy héttel ezelőtt szintén magánindítvány formájában Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője ellen is büntetőfeljelentést tett.

„Perelhetnek, fenyegethetnek, de attól még a tény tény marad: Pölöskei Gáborné Áder Annamária, a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály vezetőjeként, már 2011-ben tudta, hogy mi történik a bicskei gyermekotthonban, mégsem rúgta ki vagy függesztette fel a pedofil igazgatót az intézmény fenntartójaként” – mondta a Demokratikus Koalíció vasárnapi sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció alelnöke. 

Lapunknak a kialakult helyzetről korábban így nyilatkozott Áder János volt köztársasági elnök: „Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell.”