Áder János húgának lemondását követeli a DK és Gy. Németh Erzsébet

2024.03.03. 11:35
Nem hatotta meg Gy. Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció alelnökét, hogy Áder János testvére pert indít ellene rágalmazásért, vasárnap újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol Pölöskei Gáborné Áder Annamária lemondását követelte. A DK szerint a volt államfő testvére a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály akkori vezetőjeként megakadályozhatta volna, hogy a bicskei igazgató tovább zaklassa a rábízott gyermekeket.

„Perelhetnek, fenyegethetnek, de attól még a tény tény marad: Pölöskei Gáborné Áder Annamária Pölöskei Gáborné Áder Annamária, a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály vezetőjeként, már 2011-ben tudta, hogy mi történik a bicskei gyermekotthonban, mégsem rúgta ki vagy függesztette fel a pedofil igazgatót az intézmény fenntartójaként ” – kezdte a Demokratikus Koalíció vasárnapi sajtótájékoztatóját Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció alelnöke. 

A politikus és pártja továbbra is Áder János húgának a felelősségét kéri számon a kormányon a kegyelmi ügyben,

amelyben – a DK szerint – Áder János testvérének a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály akkori vezetőjeként szerepe volt.

 A gyermekotthon dolgozói ugyanis a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának mondták el 2011-ben, hogy egy, az intézményben lakó gyermek szerint az igazgató belenyúlt a nadrágjába.

Pedofilhálózatot emleget a DK

Mint arról korábban beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a volt államfő húga tudott a bicskei pedofil igazgatóról, ennek ellenére mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként 2011-ben. 

Egy közleményt is kiadtak erről, amelyben részletezik a jelenleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkáraként dolgozó Pölöskei Gáborné Áder Annamária felelősségét. 

Pölöskei Gáborné Áder Annamária a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály vezetőjeként már 2011-ben tudta, hogy mi történik a bicskei gyermekotthonban, mégsem rúgta ki vagy függesztette fel a pedofil igazgatót az intézmény fenntartójaként. Egy ilyen embernek semmi keresnivalója a közéletben

– szögezte le a sajtótájékoztatón. 

A DK azt is kifogásolja, hogy „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára”. A párt ezért a helyettes államtitkár azonnali lemondását követeli. 

Ki utasította Áder János húgát az orbáni pedofilhálózatból arra, hogy hagyja a helyén V. Jánost? A pedofilsegítő elnöki kegyelmét kijáró Balog Zoltán utasította erre? A pedofil igazgató állami kitüntetésében részt vevő Áder János utasította erre? Esetleg az orbáni pedofilhálózat feje, a pedofil igazgatót kitüntető Orbán Viktor utasította erre? 

– ezekre a kérdésekre követelt válaszokat a DK. 

Gy. Németh Erzsébet azt mondta: szeretné, ha Áder János és húga is megértené, hogy a pedofília bűn. „A pedofil igazgató érintetlenül hagyása bűn. A bicskei gyerekek kiszolgáltatása még öt évig a pedofil igazgatónak bűn. Méghozzá olyan bűn, amire nem lehet magyarázat, és amire nincs bocsánat” – hangsúlyozta. 

Áder János korábban már reagált az Indexnek a húgát ért vádakra: elmondta, hogy a testvére pert indít Gy. Németh ellen, mivel a képviselő mindhárom állítása „valótlan, hazug kijelentés”, és ezzel belegázolt a húga becsületébe. A volt államfő közölte, hogy a testvére két feljelentést is tesz: büntetőper rágalmazás gyanújával, polgári per a személyiségi jogok megsértésének gyanújával indulhat.