Több autó összeütközött az M3-ason, már tíz kilométeres a kocsisor

2024.03.25. 08:13
Tíz kilométeres torlódás alakult ki az M3-as autópálya 38-as kilométerénél, ahol két személyautó és három kisteherautó ütközött. Az M7-es és az M5-ös autópályán is korlátozásokra kell számítani, a Budapest körüli főutakon pedig erős forgalomra és hosszabb menetidőre.

Két személyautó és három kisteherautó ütközött az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Bagnál hétfőn reggel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az érintett szakaszon már 10 kilométeres torlódás alakult ki, sokan kerülnek a 3-as főúton, így Hatvannál és Aszódnál is araszolnak a járművek.

Az utinform.hu azt írja, hogy a 38-as kilométernél már minden sáv járható, de a csaknem 10 kilométeres torlódás lassan oszlik. 

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon,

  • Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as km között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leállósávot lezárták, a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.
  • A munka kapcsán az 53-as km-nél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtóágát is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es km-nél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán továbbhaladva, a 67-es km-nél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán,

  • Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es kilométer között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es kilométernél lévő Balatonföldvár/ Bálványos csomópontban nem lehet le-, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.
  • Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es kilométer között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös kilométernél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.
  • Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as kilométer között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es kilométernél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as kilométernél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es kilométernél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

Nem csak az autópályák forgalmasak hétfő reggel

A 4-es főúton Fegyvernek és Kenderes között három személyautó karambolozott. A 134-es kilométernél a fél útpályát lezárták.

Az 51-es főúton, Taksony térségében két kamion ütközött össze. A 24-es kilométernél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Torlódásra, megnövekedett menetidőre kell számítani:

  • az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán,
  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között,
  • az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében,
  • a Csepel-sziget útjain.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 3 kilométert.

Frissítés (9:29)

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tudatta, hogy megszűnt a torlódás az M3-as autópályán Bagnál, ahol korábban baleset miatt 10 kilométer hosszan várakoztak a járművek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport