500 ezer forintos ösztöndíjat kínál a Petneházy Alapítvány a fiatal magyar diákoknak

2024.03.25. 17:40
A Petneházy Alapítvány meghirdetett egy ösztöndíjat, amelyben 500 ezer forint értékű ösztöndíjat nyerhetnek el azok a diákok, „akik szorgalmukkal és kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, közösségépítő munkájukkal példaként szolgálnak generációjuk tagjai számára”.

Az alapítvány egy Facebook-posztban, valamint egy, az Indexhez is eljutatott közleményben számolt be erről.

Bejegyzésükben azt írták: „Az ösztöndíjas tanulókat az adott intézmény tanárainak javaslatára választjuk ki, bevonva az Alapítvány vezetőségét az elbírálás folyamatába. Az ösztöndíjasok számára, a támogatáson felül, a Petneházy Alapítvány számos programot és tanulmányi utat is szervez”.

A fenti posztnál részletesebb közleményben az alapítvány közölte: azoknak az oktatási intézményeknek a jelentkezését várják, „amelyek érdemesnek tartják valamely 14 év feletti diákjukat az ösztöndíj elnyerésére”. Mint írták, a programra általános- és középiskolák, egyetemek, valamint főiskolák egyaránt jelentkezhetnek az alábbi elérhetőségeken: 

  • E-mail: petnehazy@petnehazy.com 
  • Telefon: 06/1 616-6138

A közleményben idézték Petneházy Dávidot, a Petneházy Alapítvány elnökét, aki arról számolt be: 2022-ben döntöttek úgy, hogy útjára indítják az ösztöndíjprogramot. Hozzátette: örömükre szolgál, hogy ennek köszönhetően már több mint 10 diák részesülhetett anyagi és egyéb tanulmányi támogatásban. A kiválasztott tehetséges és szorgalmas – magyarországi és határon túli – fiatalok a tanév során egyenként 500 ezer forintos ösztöndíjban részesültek, továbbá Schaller-Baross Ernő európai parlamenti képviselő jóvoltából többük strasbourgi tanulmányúton is részt vehetett, amely – a visszajelzések alapján – nagyon kedvező visszahangra lelt a fiatalok körében.

Hozzátette: a pozitív fogadtatáson fellelkesülve a Petneházy Alapítvány egy budapesti látogatás lehetőségét is megteremtette a közélet iránt érdeklődő diákok számára, amely keretében ellátogathattak az Országházba, a Miniszterelnöki Kabinetirodába, az Igazságügyi Minisztériumba és a Magyar Állami Operaházba is, ahol megismerkedhettek az egyes intézmények otthonaival és funkcióival egyaránt. Budapesti útjuk alkalmával találkoztak Tuzson Bence igazságügyi miniszterrel, továbbá Szentkirályi Alexandra, kommunikációért felelős kormánybiztossal, kormányszóvivővel.

Az alapítvány egyik oszlopos tagját, Petneházy Gyulát, a Magyarok Kijevi Egyesülete elnökét egyébként a napokban díjazták a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is.