Meghalt a kórházban a pénteki házrobbanás egyik sérültje

2024.03.30. 16:13
Péntek hajnalban gázrobbanás történt egy budapesti társasházban, aminek következtében egy idős nő meghalt, két másik embert pedig kórházba vittek. Egyikőjük azóta életét vesztette.

Amint arról az Indexen is beszámoltunk, nagypénteken hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest tizenegyedik kerületében. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre.

A robbanás kidöntött egy falat, és a tűz átterjedt a szomszédos lakásra is. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős, 96 éves nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az RTL Híradó szombati beszámolója szerint az egyikőjük, egy 58 éves férfi a kórházban meghalt, a felesége pedig válságos állapotban van. Úgy értesültek, hogy

a most elhunyt férfi reggel kávét akart főzni, amikor hirtelen felrobbant a konyhai gáztűzhely az önkormányzati lakásban.

A férfit közvetlenül érintette a robbanás, testének hetven százaléka megégett. Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre.

Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. Az RTL szerint azóta már van villany és gáz is a házban, a robbanás nyomait eltakarították, a lakók visszaköltözhettek.