Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy áfát kell fizetni a sírmegváltásért

2024.03.30. 15:10
Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő szerint húsvétkor sokan gondolnak elhunyt szeretteikre, azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy a sír megváltásáért is áfát kell fizetniük a magyar családoknak.

Áfamentes sírmegváltási díjakat és állami segítséget sürget Facebook-oldalán Molnár Zsolt. Az MSZP-s országgyűlési képviselő úgy látja, hogy a hozzátartozók elvesztése mindig fájdalmas, ráadásul a temetkezéssel kapcsolatban aránytalanul nagy költségeket kell viselniük a magyar családoknak.

A politikus szerint „elfogadhatatlan, hogy ilyen helyzetben még áfafizetési kötelezettsége is legyen a magyar családoknak”.

Legalább ezen a téren tegyük könnyebbé a magyar családok helyzetét! Cselekvésre van szükség, nem okoskodásra!

 – fejtette ki videós bejegyzésében Molnár Zsolt, hozzátéve, hogy az ügy nem pártpolitika vagy kampány kérdése. 

Az MSZP-s országgyűlési képviselő intézkedésre szólította fel a kormányt, majd az javasolta, hogy a magyar állam nyújtson segítséget a rászorulóknak 50 százalékban a sírmegváltáshoz, ahogy temetésnél az önkormányzatok nyújthatnak szociális támogatást.

Megjegyezte, hogy hiába kért magyarázatot Varga Mihály pénzügyminisztertől, érdemi választ nem kapott az ügyben. Molnár Zsolt kifejtette, hogy tovább folytatja a küzdelmet a temetkezéssel kapcsolatos áfa eltörléséért.