Megrázó képsorok: vonat előtt botorkált egy idős nő Monoron, hajszálon múlt az élete

2024.03.31. 06:08
A monori városvezetés számolt be arról közösségi oldalán, hogy néhány hete hajszálon múlt egy idős hölgy élete, aki a tilos jelzés ellenére bottal és szatyrokkal botorkált át a síneken. A nő ellen eljárás indult.

Monoron az egyik térfigyelő kamera rögzítette, hogy egy idős, bottal közlekedő hölgy a pirosan villogó lámpa, és a leengedett sorompó ellenére sétált át a síneken, ami miatt a mozdonyvezetőnek vészfékeznie kellett.

A felvételen látható, hogy a szatyrot és táskát cipelő nő elsétál a várakozó kocsisor mellett, megkerüli a sorompót, majd az orra előtt elhalad egy csaknem százzal száguldó vonat.

Ezt követően a tilos jelzés ellenére a sínekre lép, jobbra néz, és átsétál a túloldalra, majd egy másodperc múlva néhány centire mögötte elhalad egy másik vonat is. Mintha mi se történt volna, a nő zavartalanul folytatja útját. 

Az RTL Híradó beszámolója szerint az emeletes motorvonat Cegléd felől tartott Budapestre, és úgy tudják, hogy a mozdonyvezetőnek már messziről feltűnt, hogy valaki a sínek felé sétál, ezért vészfékezésbe kezdett. Így sikerült 20 másodperc alatt megállnia az átjáróban. Azt írják, a vasúti átjárókban idén eddig 15 baleset történt, és többen is megsérültek.

A rendőrök az RTL megkeresésére közölték, hogy vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt eljárás indult a monori átjáróban szabálytalankodó nő ellen, akit még keresnek. Hozzátették, hogy pénzbüntetésre számíthat, ha megtalálják.