Jogosan félhetnek az ellenzéki pártok Magyar Pétertől egy elemző szerint

2024.04.01. 09:14
Nagy Attila Tibor szerint az ellenzéki pártokat rosszul érinti a Magyar Péter-jelenség, így jogos a félelem a részükről. A politikai elemző manipulációs technikáról is beszélt, amelyet a jogász Deutsch Tamás EP-listavezető személyével kapcsolatban is bevetett.

Nagy Attila Tibor az MSZP–DK–Párbeszéd által bejelentett közös listás indulásról kifejtette, hogy az „erősebbecske fogott össze a nagyon gyengékkel”. A politikai elemző az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a Demokratikus Koalíciót nem tartja gyengének, viszont a Párbeszéd szinte mérhetetlen támogatottságában, míg az MSZP kispárttá zsugorodott.

Megjegyezte, jelenleg „Magyar Péter-őrület van, ami rossz az ellenzéki pártoknak”, így a közös megállapodás erre is válasz lehet. 

A politikai elemző úgy látja, a jelenlegi politikai légkör logikája alapján Magyar Péter nagyon sok szavazatot vehet el a jövőben az ellenzéktől. Példaként említette a Momentumot és a Kutyapártot. Szerinte a Magyar-jelenség a DK-t érinti a legkevésbé, de azért ők sem lehetnek nyugodtak. 

Magyar Péter kezdi elszívni a levegőt az ellenzéki pártoktól, ezért arra jöttek rá, hogy ha külön-külön indulnak, akkor nagy lebőgés lehet a vége

– fogalmazott a műsorban Nagy Attila Tibor.

Magyar Péter manipulációs technikát alkalmazhat?

Mint írtuk, Magyar Péter az elmúlt héten közösségi oldalán üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek Deutsch Tamás EP-listavezetőségével kapcsolatban. A jogász egy állítólagos rendőri tanúvallomást is megosztott, amelyben súlyos, kábítószerrel kapcsolatos vádakat fogalmaztak meg a politikusról.

Nagy Attila Tibor az üggyel kapcsolatban kifejtette, nem hinné, hogy Magyar Péter rendelkezne bármilyen bizonyítékkal, amivel alátámaszthatná az állítását. Hozzátette, a Deutsch Tamásról említett vádakat jogerős bírósági ítélet sem erősítette meg, tehát véleménye szerint a jogász részéről ez negatív kampány volt.

Kifejtette, Magyar Péter olyan manipulációs technikát alkalmaz, amelyben a valóságnak csak egy szeletét tárja elénk. Nagy Attila Tibor azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Varga Judittal készült exkluzív interjúról akarta elterelni a figyelmet a jogász, mivel volt felesége súlyos állításokat fogalmazott meg róla.

A teljes interjú itt megtekinthető: