A metróban csaptak le a halálos gázolóra

2024.04.01. 14:58
Másfél éve egy férfi jogosítvány nélkül, részegen lopott el egy autót Vácon, a tulajdonost pedig halálra gázolta, mikor próbálta őt megállítani. Nem sokkal később feladta magát, de a háziőrizetből megszökött, nemrég civilruhás rendőrök egy metróaluljáróban fogták el. A rajtaütésről készült videót most hozták nyilvánosságra.

Az elkövető február végén szökött meg a bűnügyi felügyeletből, közel három hétig bujkált. A barátnőjét követve jutottak nyomára, mikor a Corvin-negyednél kiszállt a 3-as metró egyik szerelvényéből elfogták a rendőrök. A váci tragédia okozója gyanútlanul közlekedett, mivel a három tiszt civil ruhában követte. Az akció március 14-én volt, az erről készült felvételeket most osztották meg az RTL-el. 

A Pest Vármegyei Főügyészség 2023. november végén emelt vádat a férfi ellen, aki 2022. október 2-án éjszaka egy váci dohánybolt előtt társával együtt ellopott egy sportautót, majd elütötte a jármű tulajdonosát, aki eléjük állva próbálta ezt megakadályozni. 

A vád szerint a járművet vezető elkövető gyorsított, így a sértett az autó motorháztetőjére került, majd a földre zuhant. A kormánynál ülő férfi ismét gázt adott, majd elvesztette az uralmát az jármű felett és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközés után mindkét vádlott kiugrott az autóból és gyalog távoztak. 

AZ AUTÓ TULAJDONOSA OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY A KÓRHÁZBA SZÁLLÍTÁSA UTÁN MEGHALT. 

Boros Benő őrnagy, a Pest megyei rendőrség életvédelmi csoportvezetője az RTL-nek a nyomozás részleteit illetően elmondta, hogy a gázoló családján keresztül próbálták rávenni arra, hogy jobban jár, ha önként adja fel magát. Nem sokkal később a férfi felhívta az őrnagyot, hogy nem akar tovább bujkálni. A bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte, nem hagyhatta el az otthonát, amit a rendőrök folyamatosan ellenőriztek, február 27-én este azonban nem találták ott az elkövetőt.

A nyomozók nemcsak családját új barátnőjét is figyelték, aki nem tudott arról, hogy körözik párját, rendszeresen ételt vitt neki rejtekhelyére. A rendőrök a nőt követve bukkantak a gázolóra 20 napos bujkálása után. 

Az autót vezető férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, míg a mellette ülő másik elkövetővel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – írták közleményükben. A másodrendű vádlott megjelent a kitűzött tárgyaláson, beismerte tettét, így egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette, amit az ügyészség négy hónapja hozott nyilvánosságra.