Hekkertámadás érte a Corvinus egyetemet, feltörték a tanulmányi rendszert

2024.04.02. 19:33
Hekkertámadás érte a Budapesti Corvinus Egyetem tanulmánya rendszerét – közölte az egyetem hallgatói önkormányzata a Facebookon.

„A tisztánlátás érdekében szeretnénk minden teendőt és tudnivalót megosztani veletek az elmúlt napokban kapott figyelmeztetésekkel kapcsolatban. Kedd estig minden Hallgatónak igazolnia kell, hogy a Neptunban beállított bankszámlaszám valóban hozzá tartozik” – írták a Facebook-posztban.

Hozzátették azt is:

Jelenlegi tudásunk szerint támadás érte a Neptun-rendszert, a csalók a bankszámlaszámok átírásával igyekeztek ösztöndíjakat ellopni. Ezért az utalások biztonsága érdekében mindenkinek el kell végeznie az ellenőrzést és a visszajelzést.

Az egyetem által kért igazolást kedden este 23.59-ig végezhetik el a hallgatók.

Az esettel kapcsolatban az Eduline emlékeztetett arra, hogy tavaly áprilisban legalább hat magyar egyetem Neptunját törték fel egy hekkertámadásban. Akkor a Pécsi Tudományegyetem hallgatói napokig nem tudtak többek között vizsgára jelentkezni és a szakdolgozatot leadni, míg az ELTE, a Corvinus, a BME, az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói a Telex nevében írt trágár üzeneteket kaptak ismeretlen személyektől. 

Korábban, 2022-ben pedig a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert (KRÉTA) is adathalász támadás érte: erről utóbb kiderült, két diák (egy 13 és 15 éves) volt a ludas.