Elismerte a minisztérium, valóban lehalt a Honvédelmi Táborok oldala a jelentkezés első napján

2024.04.03. 10:46
Kedden startolt el a jelentkezés a Magyar Honvédség gyerekeknek szóló nyári táboraiba. A regisztráció nem volt zökkenőmentes, egy édesapa az Indexnek szó szerint azt írta: „az oldal elég rondán behalt”. Az illetékes minisztériumot kérdeztük a történtekről. Lapunk úgy tudja, hogy a rendszer azóta már újra működik, a fennakadást az okozta, hogy nagyon sokan jelentkeztek egyszerre a táborba.

Április 2-án adtunk hírt arról, hogy elindult a jelentkezés a Magyar Honvédség által szervezett nyári táborokba, amelyek évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Az érdeklődőknek a regisztrációhoz a Honvédelmi Táborok hivatalos honlapját, a https://honvedelmitabor.hu oldalt kell felkeresni, ezt sokan meg is tették már az első napon, de voltak, akik csalódottan távoztak.

Április 3-án reggel egy szülő az alábbiakról tájékoztatta az Indexet:

Csak érdekességként említeném meg, hogy az új, kormányközeli vállalkozásnak adott szervezés által működtetett regisztrációs oldal elég rondán behalt. Reggel 7-től ezrek várták a regisztrációt, ami este fél tízig elérhetetlen volt, majd hirtelen elindult, és így sokan lemaradtak. De ma reggelre az is kiderült, hogy akik regisztráltak, se tudták befejezni a műveletet. A honlap üzemeltetője semmilyen szinten nem kommunikál a társadalommal, így nem tudjuk, hogy mára is vegyünk-e ki szabadságot, vagy halott az egész történet

– írta az édesapa lapunknak.

Jelzésére megkeresést küldtünk a Honvédelmi Minisztériumnak, elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • van-e információjuk arról, hogy mi történt;
  • sikerült-e elhárítani a problémát;
  • és mit tanácsolnak a szülőknek?

Érdeklődésünkre az alábbi választ kaptuk a tárcától:

„A regisztráció napján technikai probléma lépett fel a Honvédelmi Táborok oldalán, a hibát kedd estére sikerült elhárítani. Ma reggelig több mint hatszázan már sikeresen regisztráltak a rendszerben” – árulta el a HM.

Lapunk egyébként még 2022-ben foglalkozott azzal, hogy az orosz–ukrán háború kitörése után jelentősen megugrott a honvédelmi táborba jelentkezők száma, a tematika pedig azóta is sokak számára vonzó. A lehetséges összefüggésekről itt írtunk bővebben.

Frissítés (11.30):
Az Index úgy értesült: a problémát az okozta, hogy nagyon sokan jelentkeztek egyszerre. Noha kaptunk olyan információkat, hogy az oldal már újra működik, egyik olvasónk délelőtt azt írta lapunknak: 

„Még mindig katyvasz van az oldalon. A regisztrációkról a rendszer szinte semmit se tud. A feltöltöttség semmit se mutat. A pénzügyi tranzakció három esetből kettőben idő előtt leáll. Akik kaptak e-mailt a sikeres befizetésről, és le is vonta nekik a Barion, azok se tudhatják biztosan, hogy valós és sikeres a regisztrációjuk. Még mindig áll a bál” – fogalmazott.