18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Magyar Péter egy eddig ismeretlen, gyermekotthonban történt szexuális kényszerítésről számolt be

2024.04.03. 10:24
Magyar Péter ezúttal egy gyermekotthon kiskorú lakóját érintő, állítólagos szexuális kényszerítéssel kapcsolatban jelentkezett közösségi oldalán. A posztban egy 2023-ban történt esetet ír le részletesen. Állítása szerint hivatalos dokumentumokból szerzett tudomást a történtekről.

Magyar Péter azt állítja, kedden „több dokumentum, többek között egy ombudsmani jelentés” birtokába jutott, amelyek szerint az egyik speciális gyermekotthonban 2023 áprilisában az egyik gyermekfelügyelő felajánlotta egy 15 éves lakónak, hogy szexuális ellenszolgáltatásért cserébe „segít neki megszökni az otthonból”.

A Diákhitel Központ volt vezetője azt állítja, hogy a dokumentumok szerint „a szexuális kapcsolat létrejött, a beígért szöktetés viszont meghiúsult”, miután nem sikerült kinyitni a gyermekotthon kerti kapuját.

A növendék másnap elmondta a csoportvezető nevelőjének, mi történt, ő pedig szólt a felettesének. Ezután az otthonvezető vette fel a növendékkel a jegyzőkönyvet, amelyben a növendék elmondta, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele a szökéshez nyújtott segítségért cserében

– írja bejegyzésében Magyar Péter.

A vezetőség ezután állítólag úgy döntött, hogy nem tesz az ügyben feljelentést, és megállapodott a próbaidejét töltő gyermekfelügyelővel, hogy azonnali felmondással távozik az intézményből. 

Mint Magyar Péter írja, a felügyelőt az áldozat gyámja jelentette fel 4 hónappal később.

Arról nincs információm, hogy milyen stádiumban van a büntetőeljárás, ahogy arról sincs, hogy bárki felelősségre vonta volna az otthon vezetését a feljelentés elmulasztása miatt

– jegyezte meg bejegyzésében Magyar Péter.