Budapesti járatokat is törölt egy légitársaság

2024.04.04. 10:57
Munkabeszüntetés miatt csaknem száz járatát törölte csütörtökön a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines. A döntés budapesti járatokat is érintett.

Összesen 92 járatát törölte április 4-én, csütörtökön a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines – írja az AIRportal.hu.

Az osztrák légitársaságnál az előző hetekben is sztrájkoltak. Március közepén félnapos, részleges munkabeszüntetést tartottak, míg a hónap végén teljes, 36 órás leállás volt az akadozó bértárgyalások miatt.

Az Austrian Airlines pilótái és légiutas-kísérői április 4-én délelőtt a Vida szakszervezet közreműködésével gyűlést tartanak.

A CSÜTÖRTÖKI munkabeszüntetés a Bécs és Budapest közötti járatokat is érintette.

Az Austrian Airlines csütörtök reggeli (OS 713) és délutáni (OS 721), valamint a visszafelé közlekedő járatait (OS 714 és 722) is törölte.

A lap szerint a Lufthansának többszöri munkabeszüntetés után sikerült megegyeznie a dolgozóival. Március utolsó napjaiban a vállalat megállapodást kötött a földi személyzet szakszervezetével, a Verdivel, emellett új kollektív szerződést kötöttek, többek között a Lufthansa Technik és a Lufthansa Cargo dolgozóival. A megállapodás 12,5 százalékos béremelést is tartalmazott.