Tényleg betiltanák a Coca-Colát a Parlamentben?

2024.04.04. 17:44
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője arról írt a mai házbizottsági ülés után, hogy „Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben az »LMBTQ-lobbi« miatt”. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, alelnöke válaszolt lapunk kérdésére a javaslattal kapcsolatban.

„Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben az »LMBTQ-lobbi« miatt” – közölte Facebook-oldalán Bedő Dávid. A Momentum frakcióvezetője kifejtette:

Nemrég ért véget az Országgyűlés házbizottsági ülése, ami nagyon érdekesen sikerült. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Mi Hazánk a kegyelmi botrány és a Völner–Schadl–Varga–Rogán ügy árnyékában a »valóban fontos« kérdésekkel foglalkozik: Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben, mert szerinte a cég az »LMBTQ-lobbi« tagja. Elmondása szerint szúrja a szemét, ha a kólásüvegre néz, és kéri, hogy a beszerzéseknél kerüljék a céget.

Bedő Dávid megjegyezte: „Örülünk, hogy munkájukkal Novák Előd és a Mi Hazánk emelik a magyar közélet színvonalát”.

Novák Előd: Bedő Dávidnak szövegértési nehézségei is vannak

A javaslattal kapcsolatban megkerestük Novák Elődöt, aki lapunknak úgy fogalmazott,

sajnálom, hogy Bedő Dávidnak az Országgyűlés LMBTQ-tagozatának vezetőjeként csak ez ragadt meg, pedig például a jóval fontosabb alkotmánybírósági választást is szorgalmaztam, miután csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót a határidőig. Továbbá ma is sürgettem a Házbizottságban az alkotmányos mulasztások orvoslását, miután számos lejárt határidejű feladatot hiába szabott az Országgyűlésnek az Alkotmánybíróság, a fideszes többségnek és a baloldalnak sem fontos ez. Bedő Dávidnak szövegértési nehézségei is vannak (pedig megkapta írásban is a mai ülés jegyzőkönyvét), mert nem mondtam olyat, hogy be kéne tiltani, pusztán a közpénzből való beszerzéseknél és a reprezentatív eseményeken való felszolgálásnál javasoltam kerülni a Coca-Colát mint az LMBTQ-propaganda egyik fő támogatóját. Javaslatomra nyitottságot is mutatott a házelnök.

Az Országgyűlés legközelebb hétfőn tart plenáris ülést.