Több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

2024.04.04. 06:12
Csütörtökön sok napsütés várható, de estétől beborul az ég, néhol a szél is megerősödik. A maximumok 19 és 23 fok között alakulnak, valamint három vármegyére is kiadták a figyelmeztetést zivatar miatt, de jégeső is előfordulhat.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor, északkeleten néhol az ég is megdörrenhet. Kora estétől északnyugat felől azonban az ország északi felén fokozatosan beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben megnő a csapadékhajlam. A nyugati szél élénk, néhol erős lesz. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Hungaromet előrejelzése szerint csütörtökön három vármegyére is kiadták az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt.

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

is zivatar alakulhat ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, valamint szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Az Időkép szerint csütörtökön kettősfronti panaszok jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén sokaknál kialakulhat, melyet a szeles idő csak tovább fokozhat. 

Emellett görcsös és gyulladásos jellegű panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák felléphetnek. A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot kiválthat, csökkentheti a hő- és komfortérzetet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras