Hatalmasat zuhant a Momentum, Magyar Péter nem létező pártja már holtversenyben az ellenzéki koalícióval

ZS 0264
2024.04.05. 11:33
Magyar Péter színre lépése miatt több ellenzéki pártnak is fájhat a feje – ez derült ki a Nézőpont Intézet legújabb felméréséből.

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint a Fidesz támogatottsága nem változott a februári adatokhoz képest, továbbra is 47 százalékkal az első helyen áll a pártok versenyében a kormányoldal bő két hónappal az európai parlamenti és önkormányzati választások előtt. 

Ami ennél érdekesebb azonban, hogy először mérte a Nézőpont Intézet Magyar Péter még be sem jelentett pártját, amelyről a válaszadók 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen szavazna rá. Ezzel a politikába csak néhány hónapja berobbant Magyar formációja éppen annyi választót tud maga mögött, mint az ellenzék másik domináns szereplője, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd múlt héten összeállt koalíciója.

Varga Judit volt férjének színre lépése a Nézőpont Intézet felmérése alapján a baloldali pártokat érte kellemetlenül, hiszen náluk okozott kisebb-nagyobb veszteséget, míg a Fidesztől nem vitt el szavazókat.

MAGYAR PÉTER FELBUKKANÁSA MIATT LEGINKÁBB A MOMENTUM FOGHATJA A FEJÉT, DONÁTH ANNA PÁRTJÁNAK UGYANIS A FEBRUÁRBAN MÉRT 7 SZÁZALÉKOS TÁMOGATOTTSÁGA ÁPRILISRA 4 SZÁZALÉKRA ESETT VISSZA, ESZERINT PEDIG A 2019-BEN ELÉRT KÉT MANDÁTUM HELYETT MA EGYET SEM TUDNÁNAK SZEREZNI BRÜSSZELBEN.

Februárról áprilisra a Nézőpont Intézet mérései szerint csak egyetlen párt tudott növekedni, a Kétfarkú Kutya Párt, ők a korábban mért 8 százalék után most 11 százalékon állnak.

Az Index egyébként éppen a mai napon foglalkozott egy részletesebb cikkben is azzal, hogy milyen hatása lehet a pártversenyre Magyar Péter zászlóbontásának, azt itt tudják elolvasni.

(Borítókép: Magyar Péter 2024. március 26-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)