Össztűz alatt Karácsony Gergely, Ungár Péter és Vitézy Dávid is kiakadt

2024.04.05. 12:12
Egyre durvul az idei önkormányzati választás kampánya. Péntek délelőtt Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-bejegyzésben reagált Karácsony Gergely főpolgármester nemrég megjelent interjújára.

Az LMP politikusánál a 444 Karácsony Gergellyel készített interjúja verte ki a biztosítékot, ugyanis a jelenlegi főpolgármester „proxy-Fidesznek” nevezte az LMP-t, amiért az beállt a szerinte fideszes Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt mögé. Karácsony szerint ezzel az LMP kilépett az ellenzéki pártok sorából.

Most azt hagyjuk is, hogy a nagy demokrata, aki Budapest városából egy ciklus alatt önálló köztársaságot formált, ezúttal is kifejtette azon álláspontját, hogy ellenzékinek csak és kizárólag az tekinthető, aki nem indul el vele szemben egy választáson

– kezdett neki Ungár Péter.

Ugyancsak kritizálta a főpolgármestert, amiért még mindig „megpróbálja elhitetni a választókkal”, hogy az összefogás a megoldás mindenre, a DK listáját pedig annak ellenére is elvezeti, hogy miniszterelnök-jelöltként még Gyurcsány-ellenességgel kampányolt. Ungár azt is rendkívül helytelennek tartja, ahogy Karácsony városvezetőként nyilatkozott az interjúban:

Amikor az öt éve a parkolási maffia ellen kampányt csináló főpolgármester arra a kérdésre, hogy mennyivel csökkent az elmúlt öt évben a rendszerből kifolyó pénz, azt a választ adja, hogy »adatok híján csak megérzései vannak«

– fogalmazott az LMP politikusa. Ungár ugyancsak elkeserítőnek tartja, hogy öt év után pont a jelenlegi kampány alkalmával nyitották meg ideiglenesen a Városháza parkot a látogatók előtt. A politikus megemlítette Karácsony Gergely atlétikai világbajnoksághoz való ellentmondásos hozzáállását:

Sokáig folytathatnám a sort, de szerencsére az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban előbukik a valódi problémája Karácsony Gergelynek: elmondja, hogy ha miniszterelnök lett volna, akkor nem lett volna vb, így főpolgármesterként csak megegyezni tudott a kormánnyal.

A bejegyzés végére egy interjúból idézett egy részletet a korábbi és jövőbeli miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban, megjegyezve, hogy joggal nyílik ki a bicska minden ellenzéki szavazó zsebében.

Karácsony Gergely péntek reggel megjelent interjújára egyébként Vitézy Dávid is reagált. Az LMP színeiben induló főpolgármester-jelölt szerint a főpolgármester vehemens támadást intézett a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó programterve ellen. Erről részletesebben az alábbi cikkünkben írtunk.