Vitézy Dávid: Klíma és börtön volt az ígéret, egyikből sem lett semmi

2024.04.05. 12:57
A jelenlegi önkormányzati ciklus vége felé közeledve egyre több számonkérés érkezik Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere felé.

Vitézy Dávidközösségi oldalán emlékeztetett, hogy két dolgot ígért Karácsony a 2019-es kampányában – a kocsik klimatizálását és az orosz felújítás kivizsgálását –, de egyiket sem valósította meg, azok csupán ígéretek maradtak.

Az LMP támogatását élvező főpolgármester-jelölt szerint elfogadhatatlan, hogy 2024 nyarán is klíma nélkül kell utazniuk az M3-as metró utasainak, ugyanakkor hiába ígért Karácsony 2019-ben börtönt a metrókocsik felújítási botrányában érintetteknek, egyetlen lépést sem tett ebbe az irányba.

Semmilyen érdemi vizsgálat nem volt, és minden olyan szereplő, aki korábban az orosz metrók ügyét intézte, máig hivatalban van. A BKV vezérigazgatója ma is ugyanaz, aki az oroszokkal Tarlós idején aláírta a szerződést és irányította a teljes folyamatot – még soron kívüli fizetésemelést is kapott pár hete

– adott hangot felháborodásának Vitézy Dávid. Úgy látja, a beszerzés körülményeire létrehozott vizsgálóbizottságot ugyancsak feleslegesen hozták létre, az ugyanis semmit sem vizsgált ki érdemben. Mint írta, rengeteg kérdése lenne Karácsony Gergelyhez, amiket fel is tesz majd, amennyiben létrejön a főpolgármester-jelölti vita.

Vitézy Dávid az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában ugyancsak erős kritikákat fogalmazott meg a hármas metró felújításának ügyében.