Magyar Péter elárulta az egyesülete nevét

2024.04.06. 11:39
Magyar Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy „Legyél a változás!” néven egyesületet alapított, amelyhez új weboldal is született.

Az új, „Talpra, magyarok” nevű hivatalos felületen Magyar Péter szerint minden fontos információt megosztanak, és itt lehet csatlakozni – mint írja – „a közös munkához, egy új, szuverén, modern, európai Magyarország felépítéséhez”.

A szervezet egyik alappillére a „Legyél a változás! Egyesület” – közölte a Diákhitel Központ vezetője, majd köszönetet nyilvánított az alapítóknak, „hogy átadták a közösségünknek a korábban alapított szervezetet, és kiléptek az általuk létrehozott egyesületből, hogy ezzel is lehetővé tegyék a munka mielőbbi megkezdését és az oly sokak által ajánlott támogatások befogadását”.

Mint írtunk róla, legnagyobb valószínűséggel az április 6-ai tüntetésen – amelyről az Index is élőben tudósít – jelenti be Magyar Péter, hogy melyik pártban és milyen jelöltekkel kíván listát állítani a június 9-ei választásokra.

A Republikon Intézet felmérése szerint már a DK népszerűségét ostromolja a Diákhitel Központ volt vezetőjének még be sem jelentett pártja.

Honnan jött a nagy ismertség Magyar Péternek?

Magyar Péter az elmúlt két hónapban kavarta meg a hazai közélet erőviszonyait, hiszen színre lépése óta zászlót bontott, és bejelentette pártalapítási szándékát március 15-én Budapesten.

Ezek után mutatta be azt a hangfelvételt a nyilvánosságnak ügyészségi meghallgatása előtt, amelyen korábbi felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter hallható.

Magyar Péter még aznap estére tüntetést szervezett a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületéhez, ahol Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelte. Az ügyészség későbbi közleményében határozottan tagadta, hogy bele lehetne nyúlni külsőleg a nyomozati iratokba.

Varga Judit ezután Hajdú Péter online műsorában adott interjút, ahol narcisztikus emberként jellemezte Magyar Pétert, „akivel már a gyerekei sem szívesen állnak szóba”. Magyar Péter a Kossuth téren tervez beszédet mondani, ahol nagy valószínűséggel bejelenti, hogy melyik párt színeiben kíván indulni a június 9-ei önkormányzati és európai parlamenti választásokon.