Nyomoznak a polgármester ellen, aki beköltözött az orvosi szolgálati lakásba

2024.04.07. 13:31
Nyomozást rendeltek el hivatali visszaélés miatt Bácsszőlős polgármestere, Szarvas Róbert ellen, aki beköltözött a felújított orvosi szolgálati lakásba – írta meg közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Szarvas Róbert azért költözött be a lakásba, mert orvos nincs a településen, így az kihasználatlan volt – tette hozzá Hadházy Ákos a Magyar Narancs beszámolója szerint.

A szolgálati lakást 45 millió forint uniós pénzből újították fel a helyi rendelővel együtt. A polgármestert a független országgyűlési képviselő korábbi beszámolója szerint a körjegyző, a képviselő-testület és a kormányhivatal is felszólította, hogy költözzön ki a lakásból.

Hadházy Ákos szerint „mivel a polgármester hűséges alattvalója és aktivistája a Fidesznek, a rendőrség nem fogja elsietni” az ügyet, így szerinte Szarvas Róbert ettől függetlenül elindulhat a június 9-én esedékes önkormányzati választáson.

Meg is nyerheti azt, elég lesz majd lemondani évek múlva, amikor elítélik

– tette hozzá a politikus, vélhetően Novák Katalin kegyelmi ügyére utalva.

„Az országban az elmúlt hetekben megindult valami. De tudnunk kell: valódi változás csak akkor lesz, ha az EU-s támogatásokkal megvett/megzsarolt polgármesterek aktivistahálózatát ellensúlyozó, valódi ellenzéki hálózatot hozunk létre” – olvasható Hadházy bejegyzésében.