Több száz vendéget menekítettek ki egy büki hotelből, füst volt az épületben

2024.04.07. 20:59
Kisebb tűz miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk a vendégeknek egy szállodát Bükön, az Európa úton – írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 112 press információi szerint 240 vendég hagyta el az épületet.

Az alagsorban biztosítéksor égett – ez okozta a füstöt abban a büki szállodában, ahová riasztották a tűzoltókat vasárnap este. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Az egységek átvizsgálják az épületet – közölték a hatóságok.

A 112 press információi szerint körülbelül

240 vendéget menekítettek ki a szállodából.

A katasztrófavédelem térképe szerint a bükfürdői Danubius Hotelben kellett intézkedniük a tűzoltóknak.

Cikkünk megjelenése után a Danubius Hotel reagált az esetre. Közleményüket változtatás nélkül közöljük.

A Danubius Hotel Bük egyik áramfogadójában az esti órákban füstöt észleltek, tűz a helyszínen nem keletkezett. A szálloda munkatársai a szállodalánc tűzvédelmi protokolljának megfelelően kiürítették a területet és értesítették a tűzoltókat. A kiérkezett tűzoltók a meghibásodás pontos okának feltárásáig a szállodát áramtalanították.

Ez idő alatt a szálloda vendégei és személyzete az épületen kívül várakoztak. A helyszíni tájékoztatás folyamatosan zajlott. A hiba elhárítását követően az áramellátást helyreállították, így a vendégek biztonságban visszatérhettek a szállodába.

A helyszínen megállapították, hogy a füst okát műszaki hiba okozta. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Mind a szálloda tűzriasztó rendszere, mind pedig az ezekre az esetekre érvényes tűzvédelmi és biztonsági protokoll szabályzat jól működött.

Köszönjük munkatársaink és a tűzoltóság intézkedését, melynek során gyorsan és hatékonyan kezeltük a riasztást.

Vendégeink türelmét ezúton is köszönjük, a szálloda biztonsággal újra üzemel.