18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az utolsó pillanatban rántotta el a villamos elől az öngyilkosságra készülő nőt egy szolgálaton kívüli rendőr

2024.04.07. 17:27
Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a Budapesti Rendőr-főkapitányság főtisztje szolgálaton kívül, munkába menet. Előbb három járműoszlop, majd egy robogó villamos elől rántotta el az elkeseredett fiatalasszonyt.

Először az autók közé gyalogolt, majd a villamos elé akarta vetni magát egy nő a Róbert Károly körúton, de öngyilkossági szándékát egy éppen arra járó, szolgálaton kívüli rendőr megakadályozta.

Kovács Attila rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője épp szolgálatkezdésre tartott a munkahelyére gyalogosan, amikor felfigyelt egy nőre a forgalmi sávok között.

Elmondása szerint az első pillanattól érezte, valamint a nő mozgásán is látta, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát.

Mivel látta, hogy a zöld jelzésre épp induló járműforgalmat észlelve sem megy le az útpályáról, hozzásietett, átkarolta, és amilyen gyorsan tudta, levezette az útról.

Az út közepén húzódó járdaszigethez voltunk közelebb, odairányítottam, kézenfekvőbb, biztonságosabb volt, mint a többsávos úton keresztül megközelíteni a járdát. Így sem voltunk túl azonban még minden nehézségen: egyszer csak a nő a közeledő villamos elé akart lépni, ekkor a ruházatát megragadva tudtam lendületét lelassítani, így nem a jármű elé, hanem a szerelvény első ajtajának csapódott, majd a földre esett

– mondta az életmentő alezredes. Az esetről videó is készült.

Az életmentő hozzátette: nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatja egyedül az üveges tekintetű hölgyet, aki teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét.

Kovács Attila végül mentőt hívott, kollégáit is értesítette a történtekről, az elkeseredett nőt pedig kórházba szállították megfigyelésre – közölte a BRFK a közösségi oldalán.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.