Vitézy Dávid a Flórián téri kerékpáros forgalomkorlátozás módját kritizálta

2024.04.07. 14:44
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint nem sikerült biztonságosan elterelni a kerékpárpáros forgalmat a budapesti Flórián téren. Véleményét fotókkal támasztotta alá közösségi oldalán, ahol példaként hozta, hogy Párizsban és Berlinben ugyanezt hogyan teszik a szakemberek.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a közösségi oldalán kritizálta a budapesti Flórián téri kerékpáros forgalomkorlátozást. Posztjában fotóval is illusztrálta, hogy hogyan zárják le az utat a fővárosban és hogy teszik ugyanezt Nyugat-Európában.

Kerékpáros forgalomkorlátozás jelenleg Budapesten a Flórián téren. Alább pedig két korábbi saját fotóm arról, hogy csinálják ezt Párizsban és Berlinben

– írja.

Meglátása szerint nem elég szavakban kerékpárosbarát várost akarni, alap kellene legyen minden egyes kiadott közútkezelői engedélynél, hogy amikor bármilyen okból lezárnak egy fontos gyalogos vagy kerékpáros tengelyt, ugyanúgy gondoskodnak a biztonságos terelésről, ahogy az autóforgalom esetén tennék.

Ez ezúttal sem sikerült Budapesten

– húzza alá, majd leszögezi, hogy a Magyar Kerékpárosklub bal való együttműködés segítségével pont az ilyen gyakorlatokon, átgondolatlan folyamatokon is szeretne változtatni főpolgármesterként.