Letartóztatták a soproni férfit, aki ököllel ütött egy fogyatékkal élőt, hogy kirabolja

2024.04.08. 12:47
Ittasan ütlegelt egy fogyatékkal élő személyt egy soproni visszaeső bűnöző, hogy elvegye az értékeit. A támadót egy járókelő rángatta le a sértettről, az ügyészség indítványára elrendelték a férfi letartóztatását.

A Soproni Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta a letartóztatását egy fiatal férfinak, aki egy nyilvánvalóan fogyatékkal élő személyt bántalmazott azért, hogy értékeit elvegye – közölte az ügyészség a honlapján. 

Az ittas állapotban lévő 22 éves elkövető idén februárban, reggel, Sopronban az utcán odalépett a szemmel láthatóan fogyatékkal élő sértetthez, felszólította, hogy adja oda az értékeit, máskülönben megveri. A sértett folyamatosan tiltakozott, ezért az elkövető ököllel ütötte, mire fogyatékkal élő áldozata a földre esett az ütéstől. A férfit egy járókelő húzta le a sértettről.

A nyomozó hatóság a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsította meg.

A bántalmazóra 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés várhat. A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás és más bűncselekmények miatti börtönbüntetéséből, így visszaesőként tartják számon.

Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene szabadulása óta több eljárás is indult.

Az ügyészség indítványára a férfit letartóztatták.